Σε αυτή την ενότητα θα ασχοληθούμε με τις προσωπικές αξίες και τον χώρο των μαθητών. Έτσι, οι συζητήσεις μπορεί να γίνουν κάπως έντονες κατά καιρούς. Επομένως, παρακαλούμε:

·         Παρατηρήστε προσεκτικά την ομάδα και τη δυναμική της και επιλέξτε ή προσαρμόστε ασκήσεις ανάλογα.

·         Εισάγετε οδηγίες συζήτησης και βεβαιωθείτε ότι τηρούνται.

·         Βεβαιωθείτε ότι οι συμμετέχοντες αισθάνονται ασφαλείς, ειδικά στις σωματικές ασκήσεις. Δώστε τους την ευκαιρία να σταματήσουν τη δραστηριότητα, εάν νιώθουν πολύ άβολα.

·        Δώστε χρόνο σε όλους να μιλήσουν για την εμπειρία τους μετά τις ασκήσεις και να αναλογιστούν τη θέση που είχαν στο παιχνίδι ρόλων.

Εάν οι εντάσεις είναι υψηλές, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσετε τη συζήτηση:

1.       Πάρτε το στα σοβαρά και μην το αγνοήσετε

Προσέξτε να μην αγνοείτε την καυγαδική συμπεριφορά, γιατί αυτό συνήθως το κάνει μόνο χειρότερο. Εξάλλου, το άτομο θέλει να πετύχει κάτι μέσω της συμπεριφοράς του - συνήθως είναι να τραβήξει την προσοχή όλων, ώστε να μπορούν να κάνουν γνωστή τη γνώμη τους.

2.        Θυμηθείτε τις συμφωνημένες κατευθυντήριες γραμμές συζήτησης

Υπενθυμίστε στην ομάδα τις οδηγίες συζήτησης που συμφωνήσατε, ειδικά σε περιπτώσεις μη αντικειμενικών παρατηρήσεων ή λεκτικής κακοποίησης.

3.       Μείνετε ήρεμοι, ψύχραιμοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να εκνευριστεί συναισθηματικά, αλλά συνειδητά και ήρεμα για να αποφύγετε να ερεθίσετε περαιτέρω το άτομο ασυνείδητα. Μείνετε ουδέτεροι και προσπαθήστε να αποφύγετε να σχολιάσετε περιεχόμενο. Αντίθετα, εστιάστε στον συντονισμό των συνεισφορών των συμμετεχόντων.

4.        Σηκώστε την ανησυχία

Ανεξάρτητα από το πόσο ειρωνική, αντικειμενική ή ακόμα και άσχετη μπορεί να ήταν η δήλωση του ατόμου στη συζήτηση, απευθυνθείτε σε αυτήν. Για παράδειγμα: "Βαθμολογείτε τις προηγούμενες απόψεις ως "ανόητα παιδικά πράγματα". Μπορείτε παρακαλώ να διευκρινίσετε;

5.        Αμφισβητήστε τη δήλωση

Κάντε ερωτήσεις και προσπαθήστε να υιοθετήσετε μια μετα-στάση που επιτρέπει σε εσάς, στα άλλα εμπλεκόμενα μέρη καθώς και στο άτομο να απομακρυνθείτε από τα συναισθήματα των δηλώσεων και να τα δείτε με πιο αντικειμενικό τρόπο. Συχνά, αυτό οδηγεί επίσης στην ανακάλυψη των αληθινών κινήτρων για επιθετική συμπεριφορά. Οι ερωτήσεις που μπορεί να βοηθήσουν εδώ είναι:

·         Πώς καταλήξατε σε αυτή τη δήλωση;

·         Τι θέλετε να επισημάνετε με την έκφραση της γνώμης σας;

·         Ποιος είναι ο λόγος για τον δυνατό σας τόνο;

·         Τι δεν θα ήταν «ανόητο παιδί» για εσάς;

·         Μπορείτε παρακαλώ να μοιραστείτε τη γνώμη σας σε ένα μήνυμα πρώτου προσώπου;

 

6.       Χρησιμοποιήστε ερωτήσεις για να καθοδηγήσετε τη συζήτηση και να παραμείνετε στο θέμα

Οι ανοιχτές ερωτήσεις οδηγούν σε συζήτηση και νέες προσεγγίσεις. Ωστόσο, προσπαθήστε να παραμείνετε στο θέμα και χρησιμοποιήστε ερωτήσεις για να εστιάσετε ξανά την ομάδα στο θέμα που συζητάτε. Για παράδειγμα: «Πώς σχετίζεται αυτό με την κατάσταση που συζητάμε εδώ; Πώς είναι αυτό σχετικό; Γιατί είναι σημαντικό για εσάς σε αυτό το πλαίσιο;»

 

7.       Ρωτήστε για τις ανάγκες

Κανείς δεν είναι επιθετικός χωρίς λόγο. Προσπαθήστε να μάθετε τι χρειάζεται το άτομο στη συγκεκριμένη κατάσταση και συζητήστε για να ηρεμήσετε. Τι θα έπρεπε να συμβεί για να τους έχει νόημα η συζήτηση; Τι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί και να συζητηθεί για να είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα;

8.       Συμμετοχή άλλων συμμετεχόντων

Ρωτήστε τους άλλους συμμετέχοντες εάν συμφωνούν με τις δηλώσεις ή πώς σχετίζονται με αυτές. Μπορείτε επίσης να το εκμεταλλευτείτε ως ευκαιρία για να εμπλέξετε σιωπηλούς συμμετέχοντες, για παράδειγμα ζητώντας από όλους να κάνουν μια δήλωση.

9.        Οραματιστείτε τις δηλώσεις

Χρησιμοποιήστε έναν λευκό πίνακα ή κάρτες flash για να σημειώσετε τις λέξεις-κλειδιά για να δείξετε ότι παίρνετε τη διαδικασία στα σοβαρά. Ζητήστε από την ομάδα άλλες συσχετίσεις με το μήνυμα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να επιβεβαιώσετε συμφωνίες που έγιναν ως αποτέλεσμα της συζήτησης.

10.    Κάνε ένα διάλειμμα

Εάν τα συναισθήματα και πάλι δεν υποχωρούν, διακόψτε τη συνεδρία για λίγα λεπτά για να ηρεμήσουν όλοι. Εάν είναι απαραίτητο, κάντε μια ιδιωτική συνομιλία με το εκάστοτε άτομο σχετικά με τη συμπεριφορά του.

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εποπτεία «καυτών θεμάτων», μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη δεξαμενή πληροφοριών του Πανεπιστημίου της Βιέννης για τη διδασκαλία:

German video: https://infopool.univie.ac.at/videos/diskussionen/sensible-themen/

English video: https://infopool.univie.ac.at/videos/diskussionen/potential-challenges/