Εισαγάγετε τις Οδηγίες συζήτησης και εξηγήστε τη δραστηριότητα.

Με βάση τις εμπειρίες των προηγούμενων δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν κατευθυντήριες γραμμές συμπεριφοράς για Ηθικό Θάρρος και επίλυση συγκρούσεων. Μοιράστε τη λίστα με τη συμπεριφορά του Χρήσιμου Βοηθού.

Οι συμμετέχοντες συμμετέχουν σε σενάρια παιχνιδιού ρόλων σύμφωνα με τις παρεχόμενες κάρτες (είτε ταυτόχρονα σε μικρές ομάδες είτε 1 παιχνίδι ρόλων τη φορά, ανάλογα με το μέγεθος της ομάδας και τις εγκαταστάσεις). Προσπαθούν να εφαρμόσουν τις κατευθυντήριες γραμμές που αναπτύχθηκαν προηγουμένως.

Η συνεδρία τελειώνει με ένα γύρο ανατροφοδότησης και αξιολόγηση.

 

Διαδικτική εναλλακτική: Λέσχη Συζήτησης

Η ομάδα των συμμετεχόντων χωρίζεται σε 2 ομάδες (ή περισσότερες, εάν η ομάδα είναι πολύ μεγάλη)

Για ένα δεδομένο σενάριο, μια ομάδα προετοιμάζει επιχειρήματα για να παρέμβει και μια ομάδα προετοιμάζει επιχειρήματα εναντίον της.

Στη συνέχεια, η ομάδα συζητά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε κανείς να παρέμβει και τι, ενδεχομένως, να αντισταθεί σε αυτό. Προσπαθήστε να βρείτε μια λύση για την κατάσταση σύμφωνα με τις ατομικές ικανότητες του βοηθού.

Σημαντικό: Καμία κρίση εάν ένας συμμετέχων δεν αισθάνεται έτοιμος να μπει σε μια κατάσταση σύγκρουσης. Προσπαθήστε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους δράσης